Spara
14%

Aromandise Kalebass M. Stålsugrör (Bombilla)

Vackert Kalebass med tillhörande stålsugrör för traditionell mate

1 Stk
Ord. pris 283,62 kr 245 kr
Tidsb. kampanj
Spara 38,62 kr

10 dagar kvar
I lager | Leverans 2-4 vardagar
Se fraktkostnader

Beskrivning

Prova den smakfulla och läckra Aromandise mate-drycken, som är traditionellt tillverkad i en vacker kalabas-kopp.

Mate är en traditionell, sydamerikansk dryck, som dricks för den härliga smaken och koffeininnehållet, men också på grund av den sociala traditionen som finns runt drycken.

Drycken kokas på de smakfulla matebladen, vilket lämnar en rik och läcker smak.

Det unika koppen är urholkad från en flaska gourd, medan sugröret och kragen på koppen är tillverkade av rostfritt stål.

Sugröret, även kallat bombilla, är ett traditionellt redskap som används när man dricker mate.

Det är utrustat med ett praktiskt filter i botten, så att du enkelt kan njuta av drycken utan att få oönskade mateblad upp genom sugröret.

Koppen innehåller 200 ml.

Fördelar med Aromandise Kalabas-kopp

  • Traditionell sydamerikansk dryck
  • Tillverkad på smakfulla mateblad
  • Unik kopp gjord av flaska gourd
  • Bombilla sugrör i rostfritt stål
  • Innehåller 200ml

Bruksanvisning:

Kalabas-koppen är gjord av en urholkad flaska gourd, och därför rekommenderas det att följa dessa instruktioner före användning för att ta bort damm och rester, men också för att göra koppen vattentät och fylla eventuella små sprickor.

Innan du använder kalabas-koppen för första gången, ska du fylla koppen 3/4 med mateblad och fylla på med varmt vatten. Låt det stå så i 12 timmar.

Töm sedan koppen: ta upp alla mateblad med en sked, skölj koppen med rent vatten, och skrapa lätt insidan av koppen med en sked för att lossa eventuella rester. Torka sedan av koppen.

Så här gör du mate:

  1. Fyll koppen 1/2 – 3/4 med mateblad.
  2. Luta koppen lätt, så att matebladen lägger sig på ena sidan och bildar en naturlig lutning nedåt i koppen. Skaka eventuellt koppen lätt för att få matebladen på plats. Tryck lätt på bladen med din bombilla (sugröret), så att matebladen pressas lätt ihop.
  3. Fyll koppen halvvägs med kallt vatten – detta hälls ner på motsatt sida av matebladen, som sedan kommer att absorbera vattnet.
  4. Låt koppen vara lutad i cirka 30 sek. med det kalla vattnet i.
  5. Koka vatten. Vattnet till mate bör vara 65°-85°C.
  6. Sätt en tumme på munstycket av bombillan (sugröret) och sätt ner den i koppen, där du hällde i kallt vatten.
  7. Fyll på med kokt vatten (65°-85°C) och njut av en traditionell mate.

Underhåll:

Se till att tvätta och noggrant torka din kalabas-kopp efter användning, så att det inte lämnas fukt på koppen inuti.

Skriv en recension
Aromandise Kalebass M. Stålsugrör (Bombilla)

Captcha
Captcha