Biogan Sojamjöl Rostat Eko
Ekologisk rostad sojamjöl
500 gTidsb. kampanj
Spara 11,69 kr
5 dagar kvar
Se fraktkostnader
Beskrivning
Sojamjöl tillverkas av sojabönor och är känt för sitt exceptionellt höga proteininnehåll. Det används ofta för att anrika mjöl, färs och en mängd andra livsmedel. Mjölet genomgår en rostningsprocess för att förbättra smaken.
Sojamjölet introducerades under 1940-talet och blev snabbt en populär ingrediens för att förlänga livslängden och förbättra texturen på olika matprodukter. Även om sojamjöl är glutenfritt och därför inte kan ersätta vetemjöl eller rågmjöl helt i brödrecept, kan det inkluderas upp till cirka 15 % för att skapa ett fastare bröd med en distinkt nötaktig smak.
Brugsanvisning og forholdsregler:
Sojamel fremstilles af sojabønner. Det har et højt indhold af protein og bruges til berigelse af mel, fars og andre fødevarer.
Oprindelsesland:
DK-ØKO 100 Ikke-EU jordbrug
Opbevaring:
Tørt og køligt.
Näringsvärde per 100 g: | |
---|---|
Energi | 1685 kJ / 403 kcal |
Fett | 21 g |
-varav mättat fett | 3,0 g |
Kolhydrat | 3,0 g |
-varav sockerarter | 3,0 g |
Fiber | 19 g |
Protein | 41 g |
Salt | 0,01 g |