Clearspring Kombutång

En Smaksättare Rik På Umami

97 kr

50 Gram
I lager
Frakt 39kr
2-4 vardagar

Beskrivelse

Kombutång är en japansk variant av sjögräs som vanligtvis används för att smaksätta japanska soppor, nudlar och grytor. 

Umami fungerar som en smakförstärkare som gör att smaken i lag verkar mycket tydligare.

Använd

Kombutång används oftast för att förbättra "Dashi", en mångsidig umami rik örtbuljong som kan användas till soppor, grytor och sås.
Dashi görs genom blötläggning av en 5-7 cm strimla av kombutång i 1 liter vatten ca 20-30 minuter. Låt vattnet koka upp långsamt, och låt det sedan sjuda i ca 5 minuter.
Avlägsna kombutången från örtbuljongen före användning. Om du vill använda kombutången som en grönsak bör den läggas i blöt ca 1 timme. Den kommer då att vara mjuk nog att skära ut och lägga som krydda till en vegetabilisk maträtt.    

Ingredienser

Torkad kombutång (Laminaria japonica)

Näringsinformation

        

        Produkten har följande näringsinnehåll. 100g            

           
energi 5,1 kJ / 1,2 kcal            
Fett 0,5          
varav mättat 0,5 g           
Kolhydrater 0g            
som socker 1,3 g                     
Protein 0,1 g             
Fiber 0,5 g  
Salt 0,0335g         

Skriv en recension

Captcha
Captcha
Tillverkare Clearspring
Klassificering
Produktnummer 38341
Mängd 50 Gram
Vi är certifierade av Trygg E-handel
  • En enkel och smidig handel
  • Regelbunden kontroll
  • Ökad trygghet för dina personliga uppgifter

Ofta köpt tillsammans med

Populära just nu