Clearspring Kombutång
En Smaksättare Rik På Umami
50 gTidsb. kampanj
Spara 17,23 kr
16 dagar kvar
Se fraktkostnader
Beskrivning
Kombutång är en japansk variant av sjögräs som vanligtvis används för att smaksätta japanska soppor, nudlar och grytor.
Umami fungerar som en smakförstärkare som gör att smaken i lag verkar mycket tydligare.
Använd
Kombutång används oftast för att förbättra "Dashi", en mångsidig umami rik örtbuljong som kan användas till soppor, grytor och sås.
Dashi görs genom blötläggning av en 5-7 cm strimla av kombutång i 1 liter vatten ca 20-30 minuter. Låt vattnet koka upp långsamt, och låt det sedan sjuda i ca 5 minuter.
Avlägsna kombutången från örtbuljongen före användning. Om du vill använda kombutången som en grönsak bör den läggas i blöt ca 1 timme. Den kommer då att vara mjuk nog att skära ut och lägga som krydda till en vegetabilisk maträtt.
Ingredienser
Torkad kombutång (Laminaria japonica)
Näringsinformation
Produkten har följande näringsinnehåll. 100g
energi | 5,1 kJ / 1,2 kcal |
---|---|
Fett | 0,5 |
varav mättat | 0,5 g |
Kolhydrater | 0g |
som socker | 1,3 g |
Protein | 0,1 g |
Fiber | 0,5 g |
Salt | 0,0335g |
Brugsanvisning og forholdsregler:
Tilberedning af dashi fond: Iblødsæt 1 g kombu tang i 1 liter vand i 20-30 minutter. Bringes derefter langsomt i kog og lad simre i 5 minutter. Fjern og kassér derefter kombuen fra fonden. Kombu tang har et naturligt højt indhold af jod. Personer som er sensitive overfor jod i kosten, bør tale med deres læge før de spiser dette produkt.
Opbevaring:
Køligt og tørt. Genluk pakken efter åbning.
Näringsvärde per 100 g: | |
---|---|
Energi | 4 kJ / 1 kcal |
Fett | 0 |
-varav mättat fett | 0 |
Kolhydrat | 0 |
-varav sockerarter | 0 |
Protein | 0 |
Salt | 0,01 |