Orgran

Orgran

ORGRAN Health & Nutrition startades år 1984 när bröderna Buontempo insåg att det fanns en efterfrågan på marknaden för individer med matallergier.

De 8 vanligaste matallergier i världen är mjölk, ägg, nötter, vete, sesam, soja, skaldjur och fisk. 

ORGRAN är därför stolta att presentera ett brett utbud av produkter som undviker dessa ingredienser!

På Mecindo hittar du ett brett utbud av glutenfria produkter från ORGRAN för dig som vill laga glutenfri mat. 

Här hittar du ingredienser såsom glutenfritt mjöl och ”no egg” ingredienser, som kan hjälpa dig med exempelvis att göra glutenfri pizza och lasagne eller baka glutenfritt bröd. Även andra produkter som glutenfria flingor, glutenfri pasta samt kakor hittar du här.


Läs mer Mindre text

Orgran Health & Nutrition

ORGRAN specialiserar sig inom naturlig, glutenfri och allergifri mat och har blivit ett tillitsfullt varumärke för glutenintoleranta och andra matallergiker runtom i världen.

ORGRAN är en av de få produktionsanläggningar i världen som är strikt tillägnade för glutenfria och allergivänliga livsmedel och fortsätter att vara en ”Fri Från” lösning, i mer än 30 år.

Idag exporterar företaget till över 55 länder över hela världen och har över 80 allergifria produkter. Syftet är att kunna erbjuda kunderna säkra och glutenfria produkter så att företaget kan bevara den lojalitet och igenkänning i kvalitet och näringsrik mat för en moden livsstil.

Med ORGRAN´s allergifria produktionsfacilitet och ledande innovativa möjligheter, erbjuder de även överenskommelser för tillverkning av deras produkter, för många andra varumärken runtom i världen exempelvis inom detaljhandel, matbutiker, industrier och privata företag.

Vad är gluten?

Gluten är proteiner som återfinns i exempelvis vete, korn och råg, dessa proteiner heter gliadin (vete), hordein (korn) och sekalin (råg). 

Gluten finns därför i olika mjöl och fullkorn som innehåller vete, råg och korn.

Spår av gluten kan även hittas i produkter som exempelvis havrekli, fullkornsmjöl, Durumvete, Mannagryn, Quorn, Spelt, Pasta, Bulgur, Cous Cous, Nudlar och Risoner. Gluten kan även hittas i havre (dock är havre glutenfritt men kan ha producerats i samma maskiner som andra sädesslag innehållande gluten). Använd därför en produkt märkt som ren havre.


Läs mer Mindre text