Risprotein

Vänligt mot allergiker.

Hur görs Risprotein?

Risprotein är gjord av brunt ris. Risproteinet är gjord på ett mycket speciellt sätt genom en omvandlingsprocess, i vilket brunt ris behandlas med enzymer där aminosyrakedjor som presenteras i långa kedjor separerar kolhydrater och proteinerna i riset. Enzymerna anses vara veganska.

Varför ska jag välja ett risprotein?

Alla människor kan lätt och bekvämt smälta ett risprotein. Om du har allergier eller är laktosintolerant är risprotein bästa proteinpulver valet. 

Den kan också användas av vegetarianer eller veganer.

Brunt ris anses vara en bra källa för komplexa kolhydrater, vitamin-B och fibrer. Dock Innehåller emellertid risprotein inte en fullständig källa till protein och bör kombineras med exempelvis ett ärtprotein för en komplett proteinprofil.

Det är dessutom lågt gällande kolhydrater som därför gör det attraktivt för människor som vill gå ner i vikt.

Flera av våra rispulver är naturella till smaken vilket gör dem perfekta att tillsätta i morgon smoothien, ovanpå gröten eller varför inte i din hemmagjorda juice? Använd olika frukter till att variera smaken på din proteindryck och hitta en variant som passar dig.