Vassleprotein

Whey Protein.

Vassleprotein är ett protein med flertalet goda aminosyror och kommer uteslutande från komjölk. Se över vårt utbud av Whey protein eller vassleprotein som kan vara användbart för ytterligare hjälp för att öka din muskelstyrka och storlek under hårda träningsperioder.

Vi på mecindo erbjuder ett antal olika varianter på Vassleproteinpulver samt ekologiska varianter som du kan välja mellan. Läs innehållet och se efter vad som passar dina ändamål.

Läs mer Mindre text

Vad är vassleprotein?

Vassleprotein är ett högkvalitativt protein från komjölk. Mjölk innehåller två typer av proteiner: kasein (omkring 80%) och vassleprotein (ca 20%). Vassleproteinet är mer lösligt än kasein och är också av en högre kvalitet. Det är ofta omtalat som den bästa varianten och den mest använda varianten av proteinpulver som är tillgänglig idag.

Vasslen kommer till när mjölken koagulerar under processen som används för att tillverka ost och innehåller allt som är lösligt från mjölk efter pH värdet har sjunkit till 4,6 under koagulationsprocessen. Det är en 5% lösning av laktos i vatten med vissa mineraler och laktalbumin.

Fettet avlägsnas och bearbetas sedan för olika typer av livsmedel. Bearbetningen kan ske genom enkel torkning och protein innehållet kan ökas genom att ta bort lipider och andra icke-proteininnehållande material.

Vad används Whey Protein till?

Vasslen används till att göra detta proteintillskott. Det innehar en mycket hög kvalité i förhållande till proteinbehov och är väldigt användbart. Vassleproteinet absorberas snabbt upp av kroppen vilket betyder att det ökar också muskelproteinsyntesen som hjälper till att minska nedbrytningen av muskler efter ett träningspass. Detta är viktigt för din återhämtning och för att du ska kunna bygga ny muskelmassa.

Vassleproteinet är ett så kallat komplett proteintillskott vilket betyder att den innehåller alla de essentiella aminosyror du behöver i den dagliga kosten. Den har en idealisk kombination av aminosyror för att förbättra kroppssammansättning och en fysisk förmåga.

Vassleprotein är även en rik källa till BCAA (grenade aminosyror) och har de högsta kända nivåerna av BCAA i förhållande till andra livsmedel.

BCAA skiljer sig från andra aminosyror eftersom den till skillnad från de andra essentiella aminosyrorna bryts ned direkt till muskelvävnad och är det första som används vid styrketräning och motion. Vassleproteinet ger kroppen BCAAs så att den kan fylla på utarmade depåer och börja reparera samt återuppbygga muskelvävnad.

Vassleproteinet är en utmärkt källa för den essentiella aminosyran leucin.

Vassleprotein är ett lösligt och lättsmält protein som effektivt absorberas in i kroppen. Vassleproteinet beskrivs ofta som en "snabb" proteinkälla. Detta på grund av dess förmåga att snabbt kunna tillsätta näringsämnen till musklerna.

Vassleprotein levererar också en stor mängd av aminosyran L-cystein, som kan ta itu med brister som uppstår under åldrande, diabetes och andra tillstånd.

Wheyprotein påstås också kunna hjälpa till vid önskad viktminskning i form av minskat kroppsfett men detta är en funktion av proteinet, snarare än vasslen självt. Detta innebär att vassleproteinet i sig inte minskar fett utan att intaget av mer protein ofta används för att skapa en högre fettförbränning.

Vassleproteintillskott skadar inte lever eller njurar men det kan ibland förvärra skador. Personer med skadad lever eller njurar bör iaktta en viss försiktighet vid ett ökat proteinintag, rådfråga din läkare i samband med detta.

Vilken smak har Whey Proteinet?

Whey Protein utan smak beskrivs ha en "buljongaktig, diacetyl-aktig, sur och / eller bitter smak, vilket är anledningen till att vassleproteinet ofta smaksätts som kosttillskott. Använd därför dessa naturella pulvren som tillskott i olika smaksatta maträtter och drycker.

Vem kan använda sig av Whey Protein?

Vassleprotein används som en källa till högkvalitativt protein med en låg fetthalt. Människor som också vill använda vassleproteinet för dess immunstärkande effekt bör överväga att använda Vassleisolat istället för koncentrat.

  • Förlora fett och bevara muskelmassa.
  • Öka storleken och styrkan vid hårdare träning. 
  • Hjälpa till att minska hunger. 
  • Stärkande för immunförsvaret. 

Hur mycket protein skall jag ta? 

Protein är sammansatt av aminosyror. Beroende på antalet olika aminosyror som de olika proteinerna består av, skall du också reglera ditt intag efter detta.

För maximal muskeltillväxt måste du ta 2-2,5g rent protein per kg du väger. Väger du 85 kg måste du konsumera mellan 170 och 213 g protein per dag. Du får i dig i genomsnitt 100 gram via din vanliga kost om den är bra och hälsosam vilket ibland gör det nödvändigt att komplettera med ytterligare protein shakes.


Läs mer Mindre text