Chokladbollar med kaffe
Chokladbollar är en riktig julklassiker som alltid blir en succé. De smakar fantastiskt, är superenkla att göra och kräver bara några få ingredienser. Det bästa av allt är att barnen lätt kan vara med och rulla dem – en mysig aktivitet i juletid.
Vi har valt att tillsätta lite marsipan i vårt recept för att ge dem en extra läcker smak.
Ingredienser
- 150 g finvalsade havregryn
- 75 g florsocker
- 3 msk kakaopulver
- 2 tsk vaniljpulver
- 100 g mjukt smör
- 50 g kall kaffe
- 25 g marsipan
- Ca. 100 g kokosflingor
Så här gör du
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Arbeta in det mjuka smöret i de torra ingredienserna.
- Tillsätt sedan det kalla kaffet och marsipanan till smeten och arbeta ihop till en jämn massa.
- Rulla små bollar av smeten och rulla dem i kokosflingorna. För bästa resultat, rulla bollarna i händerna så att toppingen fastnar bättre.
- Lägg chokladbollarna i en lufttät burk och förvara dem i kylskåp tills det är dags att servera.