✔ Fri frakt från 499 kr

✔ Leverans 2-4 vardagar

Risalamande - Gluten- och mjölkfri

Juleopskrifter_Risalamande_512x256_.jpg

Vill du ha en lite lättare version av den klassiska risalamanden? Då är detta receptet för dig! Det är lika krämigt och fyllt med smak av vanilj och mandel, men helt utan gluten och mjölk. Perfekt för att se till att alla kan njuta av julens desserter.
  

Ingredienser


 

Så här gör du

Dagen innan:

  1. Lägg mandelmjölk och ris i en kastrull och koka försiktigt upp under konstant omrörning.
     
  2. Dela vaniljstången, skrapa ut fröna och blanda dem med lite socker för att separera fröna.
     
  3. Tillsätt resten av sockret, vaniljfröna och den tomma vaniljstången i kastrullen och rör om ordentligt.
     
  4. Låt blandningen sjuda i 45-50 minuter under omrörning tills den får önskad konsistens.
     
  5. Tillsätt sedan de skalade och hackade mandlarna samt saltet i gröten och låt den svalna helt i kylskåp i några timmar eller över natten.

 

Precis innan servering:

  1. Vispa risvispgrädden till ett fast skum och vänd försiktigt ner det i gröten.
     
  2. Avsluta med att lägga i den hela mandeln.