Spara
16%

Natur Drogeriet Johannesbrödkärnmjöl

Används som förtjockningsmedel i bland annat modersmjölksersättning och matlagning.

100 g
Ord. pris 376,98 kr 317 kr
I lager | Leverans 2-4 vardagar
Se fraktkostnader

Beskrivning

Johannesbröd, även känt som karob, fructus ceratoniae eller fructus siliqua dulcis, syftar på baljorna från johannesbrödsträdet, som odlas i många varianter i alla medelhavsländer.

Det är fröna från frukterna som pressas för att göra mjöl. När mjölet blandas med vätska får det en tjock och klibbig konsistens och används därför ofta som ett smakneutralt förtjockningsmedel eller stabiliseringsmedel. Det kan både användas för att ge deg mer elasticitet och mjukhet, och det kan också användas som ett förtjockningsmedel i modersmjölk och modersmjölksersättning.

Fördelar med Natur Drogeriet Johannesbrödkärnmjöl:

  • Naturligt vegetabiliskt förtjockningsmedel.
  • Ger elasticitet och mjukhet till bakverk och livsmedel.
  • lämplig för användning som förtjockningsmedel i modersmjölksersättning.

Brugsanvisning og forholdsregler:

Gør supper og saucer tykkere og giver bedre konsistens til brød og kager fremstillet af glutenfri mel. Også særdeles velegnet til at gøre modermælkserstatning tykkere. Til ca. 200 ml modermælkserstatning anvendes 1 g (½ tsk.) johannesbrødkernemel. 1. Afmål den mængde vand, der skal bruges til modermælkserstatningen, og varm det i en gryde. 2. Tag gryden fra varmen, når vandet koger. 3. Opløs johannesbrødkernemelet i lidt koldt vand. 4. Pisk opløsningen i det spilkogende vand og afkøl til ca. 40˚C. 5. Pisk modermælkserstatningen ud i jævningen. 6. Stil blandingen i køleskabet i flasker med låg.

Skriv en recension
Natur Drogeriet Johannesbrödkärnmjöl

Captcha
Captcha