Dansk Tang Sockertång Torkad
Sockertång är ett läckert mellanmål efter en snabb resa till pannan.
20 gSe fraktkostnader
Beskrivning
Dansk Sukkertang dried är en delikatesstång från den danska kusten som har skördats för hand i Kattegatt och torkats för att bevara sin unika smak och näringsinnehåll. Känd för sin söta smak och krispiga konsistens, är tång en utmärkt ingrediens för att lägga till smak och konsistens till en mängd olika rätter.
Dansk torkad tång är lätt att använda och kan tillagas i en mängd olika rätter, inklusive sallader, soppor och fiskrätter.
Vid uppvärmning i ugnen till cirka 170 grader får tången en karamelliserad konsistens vilket gör den läcker i desserter. Vid kokning suger tången upp vatten igen och får en "naturlig" konsistens, vilket gör den lämplig att fylla i soppor, precis som man känner den från det asiatiska köket.
Produkten ska värmebehandlas till min. 75 °C överallt i produkten innan den äts.
Brugsanvisning og forholdsregler:
Produktet skal varmebehandles til min. 75 °C overalt i produktet inden det spises. Anvendelsesforslag: Sukkertang kan anvendes i alt fra desserter til supper. Ved opvarmning i ovnen til omkring 170 grader får tangen en karamelliseret konsistens, som gør den lækker i desserter. Ved kogning optager tangen igen vand og får en ”naturlig" konsistens, som gør den velegnet til fyld i supper, præcis som man kender det fra det asiatiske køkken. Tør og granuleret kan den med fordel også anvendes som krydderi, hvor den vil bidrage med umami smag.
Oprindelsesland:
Danmark.
Näringsvärde per 100 g: | |
---|---|
Energi | 1046 kJ / 250 kcal |
Fett | 1,1 g |
-varav mättat fett | 0,5 g |
Kolhydrat | 55 g |
-varav sockerarter | 6,0 g |
Fiber | 5,0 g |
Protein | 7,0 g |
Salt | 3,1 g |